Yahoo će Miloradu Trkulji isplatiti 300.000 dolara, tužio je i Google

Trkuljino ime se pojavilo svojevremeno na jednoj australijskoj web stranici među imenima deset najvećih kriminalaca te zemlje
0 komentar(a)
Milorad Trkulja, Foto: Politika
Milorad Trkulja, Foto: Politika
Ažurirano: 31.08.2012. 10:12h

Miloradu Majklu Trkulji Yahoo mora da isplati 300.000 dolara odštete jer taj pretraživač nije na vrijeme uklonio stranicu na kojoj je Trkulj neosnovano označen kao kriminalac.

Taj estradni menadžer porijeklom iz Banjaluke već 40 godina živi u Meloburnu u Australiji, a pored Yahooa tužio je i Google, prenosi Radio Sarajevo.

Vrhovni sud u Melburnu još je u martu presudio da je Yahoo kriv za uvredu Milorada Trkulje. U sudskoj odluci se navodi da Yahoo treba mu platiti odštetu u iznosu od 300.000 dolara.

Trkuljino ime se, prema pisanju Politike, pojavilo svojevremeno na jednoj australijskoj web stranici među imenima deset najvećih kriminalaca te zemlje.

"Tek kada sam ih obavijestio da ću da ih tužim, uklonili su stranicu, ali je tada već bilo prekasno. Niko ne može da objavljuje neistine, ne samo o meni, nego o bilo kome. Zato sam ih tužio, iako su oni veliki i bogati", kaže za Politiku Trkulja, koji je iz Banjaluke trbuhom za kruhom otišao prije 40 godina i koji se i dan-danas izjašnjava kao Jugoslaven.

Trkulja je, pišu srpski mediji, svojevremeno bio upucan u leđa, "nakon čega su počele da kruže razne priče o njemu i tada je dovođen u vezu s ljudima iz kriminalnog miljea".

Trkulja je sve to demantovao, ali kod Yahooa i Googlea su ostale informacije da je kriminalac, pa je pravdu odlučio da potraži na sudu.

U potpunosti je uvjeren da će dobiti i spor koji vodi protiv Googlea na Vrhovnom sudu u Melburnu i najavljuje "Pobijediću i Google"!

Bonus video: