Avganistanski vojnik ubio dva pripadnika NATO trupa

Pripadnik nacionalne avganistanske vojske ubio je dva pripadnika Isafa u provinciji Lagman
3 komentar(a)
NATO, vojnici, Avganistan, Foto: Telegraph
NATO, vojnici, Avganistan, Foto: Telegraph
Ažurirano: 27.08.2012. 09:52h

Dva pripadnika NATO trupa ubijena su danas u istočnom djelu Avganistana, kada je na njih vatru otvorio jedan avganistanski vojnik, koji je odmah poslije napada ubijen, saopštila je međunarodna koalicija.

"Jedan pripadnik nacionalne avganistanske vojske ubio je danas dva pripadnika Isafa u provinciji Lagman", izjavio je portparol međunarodne koalicije u Avganistanu i dodao da je napadač odmah potom ubijen.

Tokom avgusta u Avganistanu je ubijeno 12, a od početka godine 42 pripadnika međunarodnih trupa.

Jutros je na jugu Avganistana ubijeno 10 vojnika kada su talibani napali jedan kontrolni punkt, a pet vojnika je ili oteto ili se pridružilo napadačima.

Porptparol provincije Helmand Daud Ahmadi je rekao da su pobunjenici napali kontrolni punkt u oblasti Vašir u provinciji Helmand koja važi za jedno od glavnih uporišta talibanskih pobunjenika na jugu zemlje.

Prema njegovim riječima, četiri vojnika su povrijeđena, a pet vojnika je pošlo sa napadačima, ali nije jasno da li su oteti ili su otišli svojevoljno.

U odvojenom incidentu 17 messtana, među kojima 15 muškaraca i dvij žene u jednom selu u oblasti Kadžaki, takođe u provinciji Helmand, ubijeno je tokom noći glave su im odsječene, prenijeli su lokalni zvaničnici.

Bonus video: