Sirija: U Daraji kod Damaska pronađeno više od 320 leševa

Sirijski opservatorijum za ljudska prava ranije je saopštio da je otkriveno 320 tijela u Daraji "poslije brutalnog granatiranja, pogubljenja i čišćenja" od kuće do kuće
0 komentar(a)
Masakr u Daraji, Foto: Thelondoneveningpost.com
Masakr u Daraji, Foto: Thelondoneveningpost.com
Ažurirano: 27.08.2012. 08:44h

Najmanje 14 tijela pronađeno je u Daraji kod Damaska, čime je broj žrtava premašio onaj ranije saopšten - 320. Jutros su zabilježene nove eksplozije u sirijskoj prijestonici.

Dopisnik agencije AFP je javio da se u Damasku čulo niz ekslozija, koje su počele oko šest sati ujutru, što je potvrdio i Sirijski opservatorijum za ljudska prava, bez navođenja tačnog mjesta odakle su se čule eksplozije i topovska paljba.

Većina ubijenih izgledalo je kao da su mladi ljudi, borci, ali bar na jednom video snimku se vide tijela nekoliko djece koja su, navodno, upucana u glavu, navodi Rojters

Međutim, opozicioni aktivisti su saopštili da su oborili jedan helikopter sirijske vojske.

Sirijski opservatorijum za ljudska prava ranije je saopštio da je otkriveno 320 tijela u Daraji "poslije brutalnog granatiranja, pogubljenja i čišćenja" od kuće do kuće i da je još 14 tijela pronađeno juče, od kojih je do sada identifikovano 220.

Tijela su pronađena u kućama i podrumima u Daraji, navodi Rojters.

Sirijski opozicioni aktivisti postavili su nekoliko video snimaka na internetu na kojima se mogu vidjeti krvava tijela umotana u čašave.

Većina ubijenih izgledalo je kao da su mladi ljudi, borci, ali bar na jednom video snimku se vide tijela nekoliko djece koja su, navodno, upucana u glavu, navodi britanska agencija.

Rojters navodi da, zbog nemogućnosti da ostali mediji, izuzev novinara sirijskih državnih medija, budu na licu mjesta, bilo je nemoguće da se provere navodi sirijskih opozicionih aktivista.

Bonus video: