Tramp uslišio molbu Kim Kardašijan: Pomilovao zatvorenicu Alis Meri Džonson

Bijela kuća je saopštila da je Alis Meri Džonson prihvatila odgovornost za svoje ponašanje u prošlosti, dodajući da je ta žena u proteklih 20 godina bila "zatvorenik za primjer"
69 pregleda 4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.06.2018. 18:31h

Američki predsjednik Donald Tramp pomilovao je danas Alis Meri Džonson, zatvorenicu koja služi doživotnu kaznu zatvora zbog trgovine drogom.

Televizijska zvijezda Kim Kardašijan je krajem maja zatražila pomilovanje za Alis Meri Džonson (63), koja je osudjena po osam tačaka optužnice koje se odnose na krijumčarenje kokaina i provela više od dvije decenije u zatvoru.

Bijela kuća je saopštila da je Alis Meri Džonson prihvatila odgovornost za svoje ponašanje u prošlosti, dodajući da je ta žena u proteklih 20 godina bila "zatvorenik za primjer".

Rijaliti zvijezda Kim Kardašijan napisala je na Tviteru da je vijest o pomilovnju najbolja vijest koju je mogla da dobije.

Ovo je posljednje u nizu Trampovih pomilovanja, a povodi su zalaganje konzervativaca, poznatih ličnosti ili bivših učesnika njegovog rijaliti programa, ocjenjuje agencija AP.

Jedan od advokata Džonsonove rekao je da je nekadašnji predsjednik SAD Barak Obama odbio zahtjev da pomiluje Alis Meri Džonson, međutim, razlozi nisu poznati.

Tramp je prethodno 11. marta zatražio strože kazne za trgovce drogom, uključujući moguće smrtne kazne. Američki predsjednik je rekao da zemlje kao što je Singapur imaju manje problema sa zavisnošću od droga jer oštrije kažnjavaju dilere.