Kako se udati za (kineskog) milionera?

Djevojke bi trebalo da imaju između 20 i 28 godina, da su visok najmanje 165 centimetara, da su lijepe i nježne i da imaju minimum više obrazovanje
52 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2012. 17:17h

Više od 200 devojaka izabrano je u Pekingu među nekoliko hiljada kandidatkinja za "finale" nadmetanja - kako se udati za multimilionera, piše AFP.

Obučene kao za izbor ljepote, one su izabranje među više od 2.000 takmičarki ovog bizarnog takmičenja i moguće da se nađu u ekskluzivnoj grupi od njih 50 koje se takmiče za brak sa milionerom.

Proces testiranja podrazumijeva ocjenu izgleda, obrazovanje, ocjenu porodični korijena ali i astrološku kompatibilnost. Djevojke koje se nađu u top 50 imaće priliku da upoznaju 32 muškarca "teških" najmanje 19,7 miliona dolara.

U modernoj Kini je sve više onih koji za pronalaženje supružnika pribjegavaju provodadžisanju.

"Ne moram da budem bogata, samo želim mogućnost da imam dobar život", kaže Zeng Xie (25), čiji kapci su otežali od maskare. Njena majka kaže da mladi danas nemaju vremena za prijatelje, jer mnogo rade.

"A Zeng posjeduje mnogo kvaliteta", kaže ona.

"Bogati, razvedeni muškarci samo žele mladu i lijepu ženu koja može da ima djecu", rekla je ona, dodajući da "biti uspješan i dobar nije isto".

Mnoge od dejting internet stranica u Kini, koje doživljavaju pravi procvat, ciljaju na ultra bogate klijente.

Muškarci koji će na kraju takmičenja dobiti nevjeste morali su da prilože potvrdu o svojoj vrijednosti. Polovina među njima su razvedei muškarci, neki imaju i djecu.

Kriterijumi za žene su prilično zahtjevni. Trebalo bi da imaju između 20 i 28 godina, da su visok najmanje 165 centimetara, da su lijepe i nježne i da imaju minimum više obrazovanje.

Organizator takmičenja Čeng Jong Šeng naglašava djevojke prolaze i kroz različite testove, te da su organizatori razgovarali i sa članovima porodice.

Djevojke ne moraju biti bogate, ali bi trebalo da cijene teško zarađen novac.

Djevojke ne moraju biti bogate, ali bi trebalo da cijene teško zarađen novac

Čen Li (29) bi pored sebe željela dobrog čovjeka, ali da joj dosad nije polazilo za rukom da nađe nekog takvog.

"Bogati, razvedeni muškarci samo žele mladu i lijepu ženu koja može da ima djecu", rekla je ona, dodajući da "biti uspješan i dobar nije isto".

Bonus video: