Muškarac uhapšen zbog prijetnji Baraku Obami

"Mejlom je poslao prijetnju predsjedniku", kazala je Emili Langli, portparolka ministarstva pravde savezne države Vašington
1 komentar(a)
Obama, Foto: Beta/AP
Obama, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.08.2012. 08:56h

Muškarac koji je poslao mejl sa prijetnjama američkom predsjedniku Baraku Obami uhapšen je u utorak i kod njega je pronađeno vatreno oružje, saopštilo je američko pravosuđe.

"Mejlom je poslao prijetnju predsjedniku", kazala je Emili Langli, portparolka ministarstva pravde savezne države Vašington i potvrdila da je muškarac uhapšen u stanu u predgrađu Sijetla.

"Kada su tajna služba (koja vodi računa o bezbjednosti predsjednika SAD) i lokalna policija došli u njegov stan, ustanovili su da je naoružan i odveden je u pritvor bez incidenata", dodala je.

Emili Langli nije iznijela detalje o prijetnjama američkom predsjedniku.

Televizija KOMO objavila je na svom sajtu da su u muškarčevom stanu pronađena dva komada oružja.

Barak Obama, koji je u utorak bio u predizbornoj kampanji u Ohaju, i ranije je bio na meti prijetnji. Pripadnici tajne službe čuvaju ga od 2007, kada je podnio kandidaturu za predsjednika.

Oskar Ramiro Ortega-Ernandes optužen je u novembru prošle godine da je pucao na Bijelu kuću i optužen je za pokušaj ubistva predsjednika.

Bonus video: