Akcije Fejsbuka i dalje tonu

Akcije Fejsbuka su danas skliznule za još sedam centi, na 18,98 dolara na Berzi u Njujorku gdje su jutros u jednom trenutku koštale svega 18,75 dolara
2 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2012. 15:49h

Sve problematičnije akcije Fejsbuka (Facebook) pale su na manje od polovine prvobitne vrijednosti iz maja, kada su iznijete na berzu.

Akcije Fejsbuka su danas skliznule za još sedam centi, na 18,98 dolara na Berzi u Njujorku gdje su jutros u jednom trenutku koštale svega 18,75 dolara što je njihova do sada najniža vrijednost.

Toliko očekivani izlazak te društvene mreže na berzu razočarao je mnoge zbog tehničkih problema i prevelikih očekivanja. Akcije Fejsbuka nijesu do sada premašile svoju maksimalnu, početnu cijenu od 38 dolara.

Investitore zabrinjava sposobnost Fejsbuka da poveća prihod, a posebno zaradu od oglašavanja na mobilnima apartima jer korisnici sada hrle ka "pametnim telefonima" i tablet računarima.

Cijeni dionica Fejsbuka prijeti još veći pad i jer ističu ograničenja za njegove zaposlene da iznesu svoje dionice na berzu. Ponuda dionica tako još više raste što analitičari već nazivaju "potencijalnom poplavom tržišta" uz neizbježan pad vrijednosti.

Bonus video: