Žena koja je spasila 30 beba iz đubreta

„Iako sam starila, nisam jednostavno mogla da ignorišem bebu i ostavim je da umre u đubretu"
0 komentar(a)
Lou Ksaojing, Foto: Kickstarter.com
Lou Ksaojing, Foto: Kickstarter.com
Ažurirano: 20.08.2012. 10:08h

Lou Ksaojing postala je pravi heroj nakon što se u javnosti pojavila priča o njenim nesebičnim djelima zbrinjavanja napuštene djece.

Lou, koja sada ima 88 godina i pati od otkazivanja bubrega, pronašla je i odgajila preko tridesetoro napuštene djece koje je pronašla na ulici grada Đinhua, preživljavajući jedino od recikliranja đubreta.

Ona i njen muž, koji je preminuo prije 17 godina, zadržali su četvoro djece dok su ostalu poslali kod prijatelja i drugih članova porodice kako bi imali novu priliku za život.

Njenog najmlađeg sina, koji sada ima samo 7 godina, Lou je pronašla u kanti za đubre kada je imala 82 godine.

„Iako sam starila, nisam jednostavno mogla da ignorišem bebu i ostavim je da umre u đubretu. Bio je toliko sladak. Povela sam ga kući, koja je izuzetno skromna, i njegovala kako bih mu povratila zdravlje. Sada je već dječak i što je najvažnije, srećan je i zdrav“.

Plemenita priča započela je kada je Lou pronašla prvu bebu 1972. godine prilikom sakupljanja đubreta.

„Djevojčica je samo ležala u đubretu, bespomoćna i napuštena. Nisam mogla da je ostavim da umre. Gledajući je kako raste i postaje sve jača bila je prava sreća za nas. Shvatila sam da ako imam snage da recikliram đubre, kako da ne recikliram nešto tako dragoceno kao ljudski život, život djeteta. Ovoj djeci je potrebna ljubav. To su sve dragocjeni životi. Ne mogu da razumijem kako neko samo može da ih ostavi tako ranjive na ulici da umru“, objasnila je Lou.

Lou ima i jednu biološku kćerku koja je takođe na sebe preuzela brigu o napuštenim bebama.

Priče o njenom dobročiniteljstvu proširile su se Kinom, gdje hiljade beba biva ostavljeno na ulici jer roditelji jednostavno nemaju dovoljno novca da se brinu o njima.

Bonus video: