Ne postoji ništa jače od ljubavi roditelja, a ovo je pravi primjer toga

"Ona je moje srce, ja sam njene noge, jednog dana možda neće biti fizički sa mnom, ali ona će uvijek biti u mom srcu"
15 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2012. 13:05h

Rik van Bek iz Mičigena, koji je učestvovao u lokalnom takmičenju u triatlonu tokom prošlog vikenda, proglašen je "tatom vijeka" zbog posvećenosti svom djetetu.

On je sa svojom trinaestogodišnjom kćerkom Medison, koja boluje od cerebralne paralize, učestvovao u Sanford and Sun sprinterskom triatlonu. Madison nije mogla da se takmiči sama, jer ne može da hoda ni priča, pa je njen otac uzeo u naručje, nakon čega su zajedno prešli sve prepreke do cilja.

"Njene funkcije su na nivou tromjesečnog djeteta i ono što znamo jeste da uživa da provodi vrijeme napolju i u vodi, a voli i osjećaj kada je vjetar dodiruje po kosi i licu", rekao je Van Bek za Midland Daily News.

Rik je tokom takmičenja plivao gurajući kajak u kojem je bila Madison, potom je vozio bicikl koji je vukao prikolicu u kojoj je bila djevojčica i na kraju je trčao gurajući inavlidska kolica.

Van Bek je odlučio da promijeni svoj način života 2008. godine, jer je želio zdraviji život za Madison. Tada je počeo da trenira i učestvuje u sportskim takmičenjima.

Posljednje četiri godine pod imenom Tim Medi, Van Bek i njegova kćerka su učestvovali u više od 70 polumaratona, tiratlona i drugih takmičenja.

"Moja osjećanja za Madison me inspirišu da radim ove stvari. Nazovite to inspiracijom, motivacijom, nazovite to imenom kojim želite, ali ja to zovem Ljubav koja nikada neće izblijedjeti. Ona je moje srce, ja sam njene noge, jednog dana možda neće biti fizički sa mnom, ali ona će uvijek biti u mom srcu", napisao je Van Bek na svom blogu.

Bonus video: