Pobunjenici se ne predaju ni u Damasku ni u Alepu

Borbe sirijskih vladinih snaga i pobunjenika kod Damaska i Alepa još traju, tvrde danas aktivisti Sirijske opservatorije za ljudska prava, sa sjedištem u Londonu.
1 komentar(a)
Sirija pobunjenici, Foto: Rojters
Sirija pobunjenici, Foto: Rojters
Ažurirano: 10.08.2012. 17:39h

Sirijske vladine snage su saopštile da su poslije intenzivnih borbi prošlog mjeseca očistile prijestonicu od pobunjenika, ali oni nastavljaju sa pojedinačnim napadima i borbama u predgrađima, prenosi AP.

Sukobi i granatiranje nastavljeni su danas i u Alepu. Pobunjenici kažu da im ponestaje municije, ali da još uspijevaju da se odupru kopnenoj ofanzivi režima.

Vladine snage, koje pokušavaju da uspostave kontrolu nad Alepom, potisnule su juče pobunjenike ali oni su danas najavili da spremaju novi napad. U međuvremenu, stanovnici koriste kratkotrajno zatišje da pobjegnu iz grada.

"Imam oko 60 ljudi koji su strateški pozicionirani na granici i spremamo se za novi napad danas", rekao je komandant pobunjenika Abu Džamil, a prenosi Rojtrers.

Prema podacima Opservatorije, u sukobima u Alepu juče je poginulo 27 ljudi, među kojima 15 civila, dok je širom Sirije poginula ukupno 191 osoba - 107 civila, 45 pobunjenika i 39 vojnika.

Bonus video: