Bolivija ukida koka kolu: Sudnji dan za kapitalizam je 21. decembar 2012.

Bolivijci su, prije „koka-kole", još prošle godine zatvorili i restorane brze hrane „Mekdonalds"
9 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2012. 14:33h

Jedan od najčešće pominjanih datuma u savremenom dobu je 21. decembar 2012. godine, ali prema bolivijskim zvaničnicima tada se neće desiti "smak svijeta".

"Planete se postrojavaju u red prvi put nakon 26.000 godina. To predstavlja kraj kapitalizma i početak komunitarizma. 21. decembar 2012. biće kraj egoizma i podjela, 21. decembar trebalo bi da bude kraj „koka-kole"", rekao je ministar spoljnih poslova te zemlje David Čokeuanka.

On je objasnio da 21. decembar ove godine neće biti posljednji dan čovečanstva, kako su prema nekim tumačenjima najavile Maje, već da predstavlja sudnji dan za kapitalizam, a da je „koka-kola" jedan od glavnih simbola tog sistema.

Bolivijski ministar preporučio je svojim zemljacima da piju „mokočinče", bezalkoholno piće sa ukusom breskve.

Bolivijci su, prije „koka-kole", još prošle godine zatvorili i restorane brze hrane „Mekdonalds". Vlasti te zemlje su prošle godine natjerale taj restoran da se povuče iz Bolivije, i to nakon deset godina poslovanja.

Ibacivanjem „koka-kole" sa svog tržišta, Bolivija će se pridružiti Kubi i Sjevernoj Koreji, jedinim zemljama na svijetu gdje je nemoguće kupiti taj osvežavajući napitak, prenosi portal Biznis insajder.

Doskora su na ovoj listi bili i Sudan, Iran i Burma, ali ih agencija Rojters u izvještaju od 15. skinula sa liste zabranjenih.

Galerija

Bonus video: