Katolički biskup poručio žrtvi da ide u pakao

Katolički biskup iz Melburna u Australiji šokirao je javnost svojim ponašanjem prema žrtvama crkvenog seksualnog zlostavljanja
8 komentar(a)
katolička crkva, Foto: Reuters
katolička crkva, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.08.2012. 12:47h

Skandali u Katoličkoj crkvi ne jenjavaju, a evo i novog u Australiji.

Naime, biskup iz Melburna Denis Hart jednoj žrtvi seksualnog zlostavljanja crkve je poručio da 'ide u pakao', pritom dodavši i par nepristojnih epiteta.

Skandal s pedofilijom i seksualnim zlostavljanjem u Katoličkoj crkvi tokom godina proširio se širom mnogih država svijeta.

U Americi su neke nadbiskupije skoro bankrotirale isplaćujući odštetu zlostavljanoj djeci, u Irskoj je Crkva izgubila veliki uticaj koji je imala u društvu, dok su u Belgiji kardinali čak i dobjiali pite od šlaga u lice, u znak protesta protiv zataškavanja pedofilije

Neke žrtve su se ohrabrile i progovorile o svemu što im se dogodilo u hramu Božje ljubavi.

A kako prenosi t portal, Vatikan i njegova Crkva još uvijek nisu naučili da pristojno postupaju prema žrtvama seksualnog zlostavljanja, kako ovih dana pokazuje slučaj u Australiji koji je dobio mnogo prostora u njihovim medijima.

Žrtva je 2004. godine pokucala nadbiskupu Denisu Hartu na vrata kako bi ispričala svoju priču o seksualnom zlostavljanju koje je doživjela u crkvi, na što je on reagovao tako da je pošalje u pakao i još dodao da je 'kuja'.

Ova žrtva je samo jedna od pet žena koje su sveštenika Barija Velana optužile za zlostavljanje, što je kasnije završilo i na sudu.

Bonus video: