Genije zbog strasti izgubio pamet, pa nedužan završio iza rešetaka

Fizičar Pol Frampton uhapšen je u Argentini jer je u jednom kovčegu nosio dva kilograma kokaina, a smatra se da mu je smjestila mis bikinija i argentinska mafija
189 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2012. 17:08h

Priznati britansko-američki fizičar Pol Frampton uhapšen je jer je nosio dva kilograma kokaina sa sobom.

Ipak, malo ko i misli da je naučnik kriv, već se vjeruje da je zapravo bio žrtva argentinskih mafijaša i 32-godišnje Mis bikinija.

Kako prenosi Index hr. njegova priča počela je kad se odlučio voditi emocijama, a ne glavom.

Tačnije, ovaj 68-godišnji naučnik prije četiri godine rastao se od supruge Ane-Marije nakon 15 godina braka.

Buntovni naučnik počeo se viđati s puno mlađim djevojkama, a zbog zadnje je i završio iza rešetaka.

Pol je inače rođen u Velikoj Britaniji, ali je karijeru gradio u SAD-u, a bavi se fizikom elementarnih čestica, a diplomirao je na prestižnom Oxfordu

Riječ je o Denis Milani koja je 2007. godine odnijela titulu Miss svijeta u bikiniju, a s kojom se Frampton navodno dogovorio naći Boliviji nakon dogovora putem interneta.

Ipak kada je došao tamo dočekala ga je poruka da je Denis otišla u Brisel te da će ga tamo čekati, a od njega traži da joj ponese i jedan kovčeg.

Upravo u tom kovčegu nalazio se kokain zbog kojeg je uhapšen na aerodromu u Argentini te smješten u zatvor.

Prijatelji: "Pol je briljantan fizičar, ali smušena osoba i naivna budala"

"Paul je divan muškarac, ali je njegova emotivna nezrelost jednaka dječjoj. Da nije ovako tužno, sve ovo bi bilo vrlo smiješno. Polova glupost mogla bi ga koštati života", ispričala je njegova bivša supruga za argentinske novine.

Ona je zajedno s mnogim poznatim naučnicima, među njima i nobelovcima, poslala pismo argentinskoj predsjednici tražeći da se cijeli slučaj preispita jer je Frampton čovjek slabijeg zdravstvenog stanja, a ako bude osuđen, može dobiti kaznu od 16 godina zatvora.

"Pol je briljantan fizičar i svijet gleda jednostrano. Njegovi prijatelji, baš kao i ja, mogu potvrditi da je on zapravo smušena osoba i naivna budala", opisuje ga nadalje njegova bivša supruga.

Njegov kolega Mark Viliams, profesor matematike sa Univerzitetu u Sjevernoj Karolini s druge strane tvrdi:

"Pol je bio usamljen i donio je glupu odluku. Ali ne zaslužuje biti u zatvoru zbog toga", piše Dejlli Telegraf.

Ipak, ne postoje dokazi kako je mis bikinija bila direktno umiješana u to, a smatra se kako je profesor, između ostalog, bio žrtva južnoameričke mafije.

Galerija

Bonus video: