Nerođena beba Ešli Mozer posljednja žrtva Džejmsa Holmsa

Veronika, kćerka Ešli Mozer i njeno momka, bila je najmlađa žrtva ubijena u ponoćnoj premijeri novog filma o Betmenu prije nešto više od sedam dana
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2012. 17:11h

Trudna Ešli Mozer (25) ranjena je u stomak u pucnjavi Džejsma Holmsa u bioskopu u mjestu Aurora, u Koloradu. Te večeri je ubijena i njena šestogodišnja kćerka Veronika, a ljekari su uspjeli da operacijom spasu nerođenu bebu.

Beba je, međutimu, preminulo u subotu ujutro tokom operacije koja je njenoj majci bila neophodna. Tako se broj žrtava pomahnitalog Džejmsa Holmsa popeo na 13 i 58 ranjenih.

Veronika, kćerka Ešli Mozer i njeno momka, bila je najmlađa žrtva ubijena u ponoćnoj premijeri novog filma o Betmenu prije nešto više od sedam dana.

Ešli i njena kćerka Veronika

Mozer je zadobila prostrijelne rane u predjelu stomaka i vrata, usljed čega če najvjerovatnije djelimično ostati paralizovana. Ljekari se nadaju da će moći da pokreće ruke.

Tragične sudbine žrtava Džejmsa Holmsa

Svih 12 ljudi tragično nastradalih u četvrtak u pucnjavi u bioskopu u Aurori, u američkoj državi Kolorado, identifikovano je: od Veronike Mozer-Saliven, stare svega šest godina, do 51-godišnjeg Gordona Kaudena, oca četvoro djece.

Džejms Holms je želio da bude istraživač, igra fudbal i ima svoj automat za hladne napitke >>>

Džesika Gavi (24) jedna je od prvih identifikovanih žrtava sa kojom je bio njen prijatelj Brent Louek. Njih dvoje su se bacili ispod sjedišta kad je manijak zapucao, ali je djevojka bila ranjena u nogu. Vrištala je dok je Brent pokušavao da zaustavi krvarenje, iako je i sam bio dva puta pogođen. Tek kad je primijetio da se Džesika ne pomjera, on je, kako je kasnije rekao, shvatio da je djevojka mrtva.

Trojica mladića bili su pripadnici oružanih snaga, a dvojica od njih umrla su spasavajući svoje djevojke od kiše metaka pomahnitalog Džejmsa Holmsa. Bivši vojnik Džon Blank je povukao svoju djevojku Džensen Jang na pod, zaklanjujući je tijelom.

I Met Mekvin, 24-godišnji momak, dao je život zaklanjujući djevojku Samantu Jouler i njenog brata Nika.

Napad nije preživio ni A. Dž. Boik (18), iako je s drugom Ahmafom Kalamom (17) i njegovom sestrom Sintijom odmah pao na pod.

"Puzali smo po kaši od kokica, soka i krvi", kazala je Sintija.

Aleks Saliven je odlaskom u bioskop s prijateljima namjeravao da proslavi 27. rođendan, a zatim u nedjelju prvu godišnjicu braka sa suprugom Kasandrom.

"Bio je divna osoba, uvijek nasmijan, volio je da nas zasmijava, imao je u sebi crtu pravog komičara i veliko srce", kazao je njegov ujak.

Među žrtvama je i 23-godišnja Mikajla Medek.

Saliven je u bioskopu želio da proslavi 27. rođendan

Strašnu vijest dočekala je i porodica Džona Tomasa Larimera, 27-godišnjeg pripadnika američke mornarice. Pentagon je potvrdio i smrt Džesija Čildresa, pripadnika vazduhoplovstva. Stiv Ernandez, otac Rebeke Vingo (32), podijelio je tugu s prijateljima na Fejsbuku.

"Ludak mi je ubio ćerku. Ne postoji utjeha za moju tugu. Kažu da je umrla odmah ne osjetivši bol, ali moj bol je nepodnošljiv", napisao je on dan nakon tragedije.

Aleks Teves (24) iz Feniksa, Arizona, naveden je kao 11. žrtva.

"Bio je ljubitelj košarke, volio Spajdermena, umro je kao heroj”, napisala je na Tviteru prijateljica Kejtlin. Posljednji je identifikovan 51-godišnji Gordon Kauden, otac četvoro djece.

Ubica Džejms Hols (24) kazao je prije dva dana da se ne sjeća ubistva i tvrdi da nema pojma zašto se nalazi u zatvoru u Koloradu.

Galerija

Bonus video: