Nil preskot

SAD: Uhapšen "novi Džoker"

Policija je rano jutros izvršila upad u kuću u kojoj Preskot živi, pronašavši više od 20 pušaka, uključujući i automatske, i preko 400 šaržera sa municijom
3 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2019. 15:16h

Američka policija je u blizini Vašingtona uhapsila jednu osobu za koju se sumnja da je planirala da izvede napad sličan prošlonedjeljnom napadu “Džokera”.

Podsjetimo, u gradiću Aurora, nedaleko od Denvera, na premijeri novog filma o Betmenu, Džejms Holms ubio je 12 i ranio više od 50 ljudi.

Kako su oko podneva pod oznakom hitno javile televizije u američkoj prijestonici, uhapšen je Nil Preskot (28) iz gradića Krofton, koji se nalazi četrdesetak kilometara istočno od Vašingtona.

Policija je rano jutros izvršila upad u kuću u kojoj Preskot živi, pronašavši više od 20 pušaka, uključujući i automatske, i preko 400 šaržera sa municijom.

Prema navodima medija, Preskot je nedavno dobio otkaz u softverskoj kompaniji "Pitni Bouz", nakon čega je telefonom pozvao svoju bivšu firmu, predstavivši se kao Džoker i zaprijetio da će je sravniti sa zemljom.

Policija kaže da za sada nema naznaka da je, sem korišćenja naziva Džoker, Preskot na bilo koji način povezan sa Holmsom koji je izvršio masakr u gradiću Aurora.

Preskot je prebačen u medicinski centar u Anapolisu, da bi bio psihijatrijski pregledan.

Galerija