Asadova vojska razara Damask

Biro za odnose s javnošću Sirijskog revolucionarnog savjeta je saopštio da se stanovništvo Damaska koje nije izbjeglo "skriva u zaklonima i u strahu i tišini provodi dane"
4 komentar(a)
Ažurirano: 24.07.2012. 17:10h

Šef biroa za odnose s javnošću Sirijskog revolucionarnog savjeta Ebu Ubejde je kazao da vojska sirijskog režima teškom artiljerijom da devastira naselja u glavnom gradu zemlje Damasku, a tamošnje stanovništvo prisiljava da iseljavanje.

"Objekti u naseljima Midanu, Kademu, Kefer Susu i Berzi su porušeni, ulice su zakrčene automobilima koji su pregaženi tenkovima i oklopnim vojnim vozilima.

Gradom vlada mukla tišina.

"Nezavisna vojska Sirije je samo opipala puls Damaska i otišla u boj za Alepo. Kad oslobode taj grad, vratiće se i u Damask", kazao je Ubejde

Preostalo stanovništvo se skriva u zaklonima i u strahu i tišini provodi dane", rekao je Ubejde u razgovoru sa novinarom agencije Anadolija.

Ubejde tvrdi da režim Bašara al-Asada "pokušava da oružjem ubijedi sirijski narod u ispravnost svojih stavova", ali kaže da u tome neće uspjeti.

On je dodao da niko nikad nije koristio oružje koje sirijski režim koristi za ubijanje vlastitog naroda.

"Nezavisna vojska Sirije je samo opipala puls Damaska i otišla u boj za Alepo. Kad oslobode taj grad, vratiće se i u Damask.

Sirijski režim svakim danom trpi sve veće gubitke. To i jeste razlog zašto koriste sve teže tipove naoružanja", tvrdi Ubejde.

Galerija

Bonus video: