Iran: Amerikanci nas napadaju tajnim Teslinim oružjem

Zvanični Teheran optužio je SAD da vode specijalni rat protiv Irana uz pomoć oružja Nikole Tesle, izazivajući najgore suše u posljednjih 40 godina.
16 komentar(a)
Haarp, Foto: Wikipedia
Haarp, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 24.07.2012. 10:03h

Iran se suočava sa najgorom sušom od 1964. godine, koja pogubno utiče na živote više od 37 miliona ljudi, navode agencije. Zbog suše je smanjen prinos pšenice i drugih poljoprivrednih kultura. Snažne pješčane oluje takođe dovode do dezertifikacije tla.

"Sumnjive su mi suše na jugu zemlje", izjavio je Hasan Musavi, direktor organizacije za kulturno nasljeđe i turizam Irana.

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je prošle godine da Zapad "koristi specijalnu opremu" kako bi "spriječio kišne oblake da stignu do zemalja u regionu, uključujući i Iran".

Pentagon je već priznao da je u stanju da manipuliše vremenskim prilikama. USAF je još 2005. godine saopštio da "generiše padavine, maglu i oluje na Zemlji" i da će "stvaranje vještačkih vremenskih prilika biti rezultat niza tehnologija".

Američka vojska je uz pomoć kontroverznog HAARP-a "indukovala jonosferske modifikacije". SAD navodno koriste HAARP za tajnu vojnu komunikaciju i špijunažu.

"HAARP sistem je u potpunosti operativan. Iako nema dokaza da se koristi u vojne svrhe, dokumenti avio snaga pokazuju da je HAARP sastavni dio militalizacije prostora", objavio je list "The Ecologist" u decembru 2007. godine.

Ben Livingston, bivši fizičar američke mornarice, tvrdi da Pentagon koristi tehnike meteorološkog ratovanja još od Vijetnama, gdje su stvarani vještački uragani.

"Livingston tvrdi da je kontrola uragana bila nacionalni prioritet vlade tokom 1960-ih. godina. Oni su to mogli da urade još prije 40 godina", napisao je Pol Džozef Votson 2005. godine.

Američki sekretar odbrane Vilijem Koen izjavio je u aprilu 2007. da se američka vlada "upušta u eko-terorizam putem kojeg može da utiče na klimu, izazivajući zemljotrese i erupcije vulkana pomoću elektromagnetnih talasa".

SAD i Izrael vode tajni rat protiv Irana u posljednjih nekoliko godina. Pored otvorenih prijetnji, ove dvije zemlje pokušali su da sabotiraju nuklearne program Irana uz pomoć dva sofisticirana virusa "flejm" i "stuksnet".

Bonus video: