Univerzitet Pen Stejt kažnjen sa 50 miliona zbog zataškavanja zlostavljanja

Sanduski je zlostavljao dječake nekada u kampusu univeziteta nekada je do njih dolazio kroz humanitarnu organizaciju koju je osnovao za "pomoć" problematičnoj omladinu
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2012. 16:44h

Američki kolež Pen Stejt kažnjen je sa oko 50 miliona eura zbog skandala koji je pogodio tu ustanovu, kada se saznalo da je pomoćni fudbalski trener Džeri Sanduski seksualno zlostavljao nekoliko dječaka, prenosi Independent.

Sanduski je zlostavljao dječake nekada u kampusu univeziteta nekada je do njih dolazio kroz humanitarnu organizaciju koju je osnovao za "pomoć" problematičnoj omladinu.

Univerzitet Pen Stejt kažnjen je zbog zataškavanja slučaja Sanduskog više od jedne decenije, a prijetilo ima je gašenje programa američkog fudbala i izbacivanja iz NCAA lige. Ipak, poništene su im sve pobjede postignute u periodu od 1998. do 2011. pod vođstvom trenera Džoa Paterna koji je učestvovao u zataškavanju.

Pored trenera Paterna u zataškavanju zlostavljanja učestvovala su još tri funkcionera tog koledža.

Predstavnici koledž fudbalske lige kazali su da kazna predstavlja bruto dohodak koji bi Pen Stejt ostvario ove godine od fudbalskog programa.

Galerija

Bonus video: