Džejms Holms je želio da bude istraživač, igra fudbal i ima svoj automat za hladne napitke

ABC televizija dobila je ekskluzivne snimke i fotografije Džejmsa Holmsa. Video je snimljen prije šest godina, kada je Holmsu bilo 18
4 komentar(a)
Ažurirano: 22.07.2012. 15:42h

ABC televizija dobila je ekskluzivne snimke i fotografije Džejmsa Holmsa. Video je snimljen prije šest godina, kada je Holmsu bilo 18.

Video prikazuje Holmsa među vršnjacima u naučnom kampu u Miramar koledžu, u San Dijegu, gdje je govorio o "temporalnim iluzijama".

Džejms Holms se predstavio kao Džoker i ofarbao kosu u crveno >>>

"Tokom ljeta radio sam na temporalnim iluzijama, koje vam omogućavaju da promijenite prošlost", kaže Holms u videu.

Na videu, on pomalo djeluje nervozno, ali i nevjerovatno inteligentno.

Holms je, navodi ABC, živio život normalnog tinejdžera i zanimao se za nauku.

Želio je da ima sopstveni automat za sokove

"Njegov je cilj da postane istraživač, uživa da igra fudbal i strateške igre i njegov san je da ima sopstveni automat za hladne napitke", tako je Holms predstavljen na naučnom seminaru u San Dijegu.

Iako je Holms, navodno, jedan od talentovanih naučnika koji je dobio federalnu stipendiju za rad na doktoratu na jednom od najkonkurentnijih programa iz neurologije u zemlji, on je bio usamljenik koji, malo čudno za jednom mladog naučnika, nije žudio za internetom.

Holms je 2010. diplomirao neurologiju na Univerzitetu Kalifornija u Riversajdu, da bi se u junu 2011. upisao na postdiplomske studije neourologije, Univerziteta Kolorado u Denveru. Bio je jedan od šest dobitnika stipendije programa za "osposobljavanje izvanrednih naučnika i akademika koji će značajno doprinijeti razvoju neurobiologije".

Prije mjesec dana pokrenuo je postupak povlačenja iz škole.

Portparol Univerziteta nije želio da kaže da li je Holms imao problema na fakultetu, kao ni da li se povukao svojevoljno ili je izbačen. On se ovog proljeća upisao na kurs “Biološke osnove psihijatrijskih i neuroloških poremećaja”, navodi ABC.

Srednju školu završio je u San Dijegu u Kaliforniji, a u Auroru se preselio u maju prošle godine. Njegova porodica živi u dvospratnoj kući u San Dijegu. Holmsova majka je medicinska sestra, otac mu je menadžer u softverskoj kompaniji, a ima i mlađu sestru.

Holms je porijeklom iz San Dijega gdje je nekad navodno radio kao savjetnik za kamp za siromašnu djecu.

Holm se trenutno nalazi u pritvoru, nakon što je u petak upao u prepunu bioskopsku salu u Denveru, u američkoj državi Kolorado, za vrijeme ponoćne projekcije najnovijeg filma o Betmenu, ispalio suzavac i zatim otvorio vatru na prisutne. Tom prilikom stradalo je 12, a ranjeno najmanje 50 osoba, što predstavlja jedan od najkrvavijih pucačkih pohoda u skorijoj američkoj istoriji.

Bonus video: