Novinarka preživjela masakr u Kanadi, ali ne i pokolj Džejmsa Holmsa

Džesika je prije samo mjesec dana preživjela ubilački napad u Torontu kada je naoružani muškarac ubio dvoje i ranio šestoro ljudi
12 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2012. 08:41h

Na ponoćnoj projekciji Betmena ubijena je i jedna sportska novinarka koja je, kako pišu njeni prijatelji na društvenim mrežama, prije samo mjesec dana preživjela masakr u kanadskom trgovačkom centru.

Džesika Redfild samo nekoliko sati prije smrti na Twitteru objavila post o odlasku na ponoćnu projekciju filma "Uspon mračnog viteza".

"Nikada nisam mislila da ću morati da nagovaram momka da ide sa mnom na ponoćnu projekciju "Uspon mračnog viteza"", napisala je Džesika, nakon čega je objavila da je ipak uspjela da ga ubijedi.

"Film počinje za 20 minuta", posljednji je Džesikin tvit.

Džesika je prije samo mjesec dana preživjela ubilački napad u Torontu kada je naoružani muškarac ubio dvoje i ranio šestoro ljudi.

O tom događaju je pisala i blog, gdje je opisala šta je sve preživjela.

"Vidjela sam koliko sam ranjiva. Vidjela sam užas na licima prolaznika. Vidjela sam žrtve bezumnog zločina. Vidjela sam kako se životi mijenjaju. Podsjetili su me da ne znamo kada će i kako završiti naš život na Zemlji. Kada ćemo udahnuti posljednji put", jedan je od postova sa bloga koji je Džesika napisala nakon pucnjave u Kanadi, piše Dnevnik.hr.

Bonus video: