Zašto je pismo Kim Džong Una Trampu toliko veliko?

Fotografija Trampa kako drži poveće pismo u društvu Kim Jong-čola, najvišeg sjevernokorejskog zvaničnika koji je u posljednjih 18 godina posjetio Bijelu kuću, brzo se proširila društvenim mrežama koje su preplavile teorije o tome što se nalazi u pismu i šale zbog njegove veličine
1 komentar(a)
Kim Jong Čol, Donald Tramp, Foto: Reuters
Kim Jong Čol, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.06.2018. 20:07h

Izaslanik sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una lično je juče uručio njegovo pismo američkom predsjedniku Donaldu Trampu, čija sadržina nije poznata.

Mediji pokušavaju da odgonentnu zašto je ono stavljeno u neobično veliku kovertu, prenosi Tanjug.

Fotografija Trampa kako drži poveće pismo u društvu Kim Jong-čola, najvišeg sjevernokorejskog zvaničnika koji je u posljednjih 18 godina posjetio Bijelu kuću, brzo se proširila društvenim mrežama koje su preplavile teorije o tome što se nalazi u pismu i šale zbog njegove veličine.

"Misli li Kim da Tramp dijeli njegovu sklonost raskošnim gestovima i grandioznim stvarima? Da li je nakon mjeseci uvreda i prijetnji ratom Kim naučio da se na Trampa najbolje može uticati 'igrajući' na njegov ego kao što je to pokušao predsjednik Južne Koreje Mun Džae-in, kad je u aprilu rekao da zaslužuje Nobelovu nagradu za mir?", piše AP.

Niko van Sjeverne Koreje vjerovatno ne zna pravi razlog za veličinu pisma, a moguće je i da Kim jednostavno tako voli.

Agencija podsjeća i da je Mun, koji se zalagao za održanje sastanka Trampa i Kima, u februaru tokom Olimpijade takođe primio pismo slične veličine u kojem je Kim izrazio želju za održavanje samita dvije Koreje.

To pismo takođe je lično uručeno Munu, a donijela ga je sestra sjevernokorejskog lidera.

Analitičari kažu da je slanje pisma dio nastojanja Sjeverne Koreje da prezentira Kima kao legitimnog svjetskog državnika koji je razuman i sposoban za pregovore o rješenjima i postizanje dogovora.

Američki predsjednik rekao je, pošto je primio pismo, da je samit sa Kimom 12. juna u Singapuru ponovo izvjestan.

Bonus video: