Lažna dojava o bombi na američko-kanadskoj granici

Policija je koristila pse pronalazače bombi i ništa sumnjivo nije pronađeno
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.07.2012. 09:18h

Most preko rijeke Detroit, koji povezuje Vindzor u kanadskoj državi Ontario s američkim gradom Detroitom, bio je pet sati zatvoren zbog lažne dojave o bombi.

Detroitska policija saopštila je da su sinoć oko 19.20 sati po lokalnom vremenu dobili dojavu o bombi na američkoj strani mosta "Ambasador" na kome je najprometniji međunarodni granični prelaz između dvije države.

Lice koje je obavijestilo policiju tvrdilo je da će bomba eksplodirati za 10 minuta duž kolovozne trake za teretni prelaz i zatražilo od gradskih vlasti oba grada da obustavi saobraćaj kamiona i automobila preko mosta, rekao je policijski inspektor Don Džonson novinarima, prenosi agencija AP.

Lice koje je obavijestilo policiju tvrdilo je da će bomba eksplodirati za 10 minuta duž kolovozne trake za teretni prelaz i zatražilo da se obustavi saobraćaj preko mosta

Most je ostao zatvoren do 00:30 sati po lokalnom vremenu pošto je vršeno pretraživanje ovog veoma prometnog prelaza između dvije sjevernoameričke države.

Rojters navodi da je policija upotrijebila pse pronalazače bombi i da ništa sumnjivo nije pronađeno, kao i da je most ponovo otvoren za saobraćaj.

"Nikakva bomba niti eksplozivna naprava nije pronađena na mostu", navedeno je u saopštenju detroitske Agencije za vanredne situacije.

Galerija

Bonus video: