Čaves optužio Kaprilesa da destabilizuje zemlju

Čaves je optužio Kaprilesa da pokušava da podstakne nasilje kao dio šireg plana da stvori političke nemire uoči predsjedničkih izbora zakazanih za 7. oktobar
50 pregleda 0 komentar(a)
Ugo Čavez, Foto: Bellenews.com
Ugo Čavez, Foto: Bellenews.com
Ažurirano: 09.07.2012. 07:27h

Venecuelanski predsjednik Ugo Čaves i njegovi saveznici optužili su opozicionog predsjedničkog kandidata Enrikea Kaprilesa da pokušava da izazove nasilje time što vodi kampanju u krajevima poznatim kao uporišta sadašnjeg šefa države.

Čaves je rekao da Kapriles pokušava da podstakne nasilje kao dio šireg plana da stvori političke nemire uoči predsjedničkih izbora zakazanih za 7. oktobar.

"Pokušaće da destabilizuju zemlju. Govorio sam da svi treba da budu na oprezu", rekao je juče Čaves u obraćanju na promociji oficira.

On je govorio poslije sukoba prethodnog dana između njegovih pristalica koji su bacali kamanje i opozicionih pristalica koji su se pridružili Kaprilesu u šetnji do siromašnog kraja La Vega u Karakasu.

Policija je naterala Kaprilesa i njegove pristalice da se vrate prije nego što su stigli do cilja.

Kapriles je pokušao da ostane miran i izbjegne nasilje tokom tog incidenta koji je prekinula policija pre nego što je prerastao u

veće sukobe.

"Ne idem ja po ulicama Venecuele da bi se tukao sa bilo kim", rekao je Kapriles.

Poslanik koji podržava Čavesa Huan Karlos Aleman se pridružio optužbama predsjednika i rekao da je neodgovorno organizovati događaj u kraju gde se podržava Čaves.

Do sada je kampanja za predsjedničke izbore 7. oktobra bila uglavnom mirna ali posmatrači upozoravaju da bi polarizacija i rastuće tenzije između Čavesovih pristalica i protivnika mogli da se pojačaju i da nagovještavaju dosta nasilnu kampanju.

Čaves je takođe rekao da još maltene nije ni počeo kampanju jer se još oporavlja od liječenja od raka a i zauzet je predsjedničkim obavezama, ali je izrazio nadu da će pobjediti Kaprilesa na izborima.

Bonus video: