Sirija izvodi velike pomorske vježbe

Sirijska mornarica je sprovela operativnu vježbu s bojevom municijom u subotu, koristeći rakete ispaljene s mora i obale, helikoptera i brodova, u simulaciji scenarija odbijanja iznenadnog napada s mora
2 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2012. 16:58h

Sirijska ratna mornarica tokom vikenda je ispaljivala bojne rakete s brodova i helikoptera u vježbi koja treba da pokaže svoju sposobnost da "brani sirijsku obalu od bilo kakvog mogućeg napada", izvijestili su danas sirijski državni mediji, u očitom upozorenju drugim zemljama da se ne miješaju u sirijsku krizu.

Sirijska televizija emitovala je snimak ispaljivanja različitih raketa s kopna i brodova dok sirijski ministar odbrane Davud Abdulah Rahiđia prati vježbu.

"Mornaričke snage sprovele su operativnu vježbu s bojevom municijom u subotu, koristeći rakete ispaljene s mora i obale, helikoptera i brodova, u simulaciji scenarija odbijanja iznenadnog napada s mora", izvijestila je sirijska novinska agencija SANA dodavši da će se manevri održavati i idućih nekoliko dana.

Sirijska opozicija traži od UN-a uspostavljanje zone zabrane leta i udare NATO-a na sirijske snage slične onima u Libiji prošle godine ali, iako je predsjednik Bašar al-Asad suočen sa sankcijama i međunarodnim osudama zbog obračuna s opozicijom, vodeće arapske i zapadne sile ne pokazuju da su zainteresovane za direktnu vojnu akciju.

Danas je u Siriji ubijeno više od 30 osoba u bombardovanjima i sukobima snaga sirijske vlade i pobunjenika iz Slobodne sirjske vojske koji se bore protiv Asada, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Galerija

Bonus video: