Kobno rukovanje sa Obamom, Amerikanka preminula

Amerikanka Džozefina En Haris preminula je samo nekoliko sati nakon što se rukovala a američkim predsjednikom Barakom Obamom i to od posledica srčanog udara
6 komentar(a)
Obama prestao da se rukuje, Foto: Thinkprogress.org
Obama prestao da se rukuje, Foto: Thinkprogress.org
Ažurirano: 07.07.2012. 13:59h

Samo nekoliko sati nakon što je u svom restoranu ugostila Baraka Obamu i rukovala se sa njim, jedna Amerikanka je preminula.

Kako prenose američki mediji, 70-godišnja Haris, vlasnica restorana "En''s plejs" u Ekronu, u državi Ohajo, jako se obradovala kada je Obama, čiji je ona veliki simpatizer, ušao u njen lokal da bi doručkovao.

Sve se dogodilo na krajnje čudan način, samo nekoliko sati nakon što se, vidno uzbuđena, rukovala sa američkim predsjednikom, Harisova je preminula od posledica srčanog udara.

Obama, koji je tog jutra završio dvodnevnu izbornu turneju autobusom u susjednoj državi Pensilvaniji, zaustavio se nakratko da bi doručkovao u njenom restoranu.

Posjeta američkog predsjednika je protekla u najboljem redu, ali je ubrzo nakon njegovog odlaska, ženi pozlilo, te je hitno odvedena u bolnicu gdje su ljekari konstatovali njenu smrt.

"Predsjednik je izrazio svoju tugu i saučešće. To je jako tužan događaj. Bilo mu je čast da se sretne s njom. Njenoj kćerki je poručio da misli na sve članove njene porodice i da se moli za njih", kazao je Omabin portparol.

Bonus video: