Raul Kastro u prvoj stranoj posjeti

Kastro će se, tokom četvorodnevne zvanične posjete Pekingu koje počinje u srijedu, sresti sa kineskim predsjednikom Hu Đintaom
51 pregleda 0 komentar(a)
Raul Kastro, Foto: CNN
Raul Kastro, Foto: CNN
Ažurirano: 02.07.2012. 17:00h

Kubanski predsjednik Raul Kastro otputovao je u prvu stranu višednevnu turneju od preuzimanja vlasti 2008. godine, tokom koje će posjetiti Kinu i Vijetnam.

List navodi da je Kastro odletio iz Havane u nedjelju, mada nije otkrila druge detalje o njegovoj poseti dvema ključnim savezničkim komunističkim državama u Aziji i glavnim trgovinskim partnerima u tom regionu.

Kastro će se, tokom četvorodnevne zvanične posjete Pekingu koje počinje u srijedu, sresti sa kineskim predsjednikom Hu Đintaom, potvrđeno je iz kineskog ministarstva inostranih poslova.

"Kuba je značajna zemlja Latinske Amerike. Ona je takođe prva latinoamerička zemlja koja je uspostavila diplomatske odnose sa novom Kinom. Kina poklanja veliku pažnju ovoj državničkoj posjeti Kini", rekao je predstavnik kineskog ministarstva Liu Veimin.

Lui je najavio da će dvije delegacije potpisati dokumente o saradnji, ne navodeći više detalja, prenijela agencija Rojters.

Bonus video: