Počela predsjednička trka u Venecueli

Čaves obavlja funkciju predsjednika Venecuele drugi put, od 1999. godine, a na ovim izborima, zakazanim za 8. oktobar, boriće se za svoj treći mandat
1 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2012. 18:42h

Predsjednička kampanja u Venecueli danas je zvanično počela, a sadašnjeg predsjednnika Uga Čavesa izazvaće protivkandidat Enrike Kapriles.

Čaves je kampanju počeo predizbornim skupom u sjevenoj državi Karaboro. On je sa kamiona pozdravljao okupljene prstalice, mašući i šaljući im poljupce. Nosio je svoju crvenu beretku, koja je tokom godina postala njegov zaštitni znak.

Protivkandidat Kapriles kampanju će započeti skupovima u južnim I zapadnim državama. On je na svom Tviteru ovu kampanju nazvao "odbrojavanjem do otvaranja vrata budućnosti".

Nezvanična kampanja je, međutim, počela mnogo ranije. U proteklom periodu iznošene su brojne optužbe - Čaves je ranije optužio Kaprilesa da radi u interesu bogatih, a Kaprilesove pristalice Čavesa da želi da uvede socijalistički sistem.

Čaves obavlja funkciju predsjednika Venecuele drugi put, od 1999. godine, a na ovim izborima, zakazanim za 8. oktobar, boriće se za svoj treći mandat u predsjedničkom kabinetu.

Većina istraživanja javnog mnjenja predviđa da će Kapriles izgubiti izbore od protivkandidata i trenutnog predsjednika Čavesa.

Bonus video: