Televanđelista pozvao vjernike da mu kupe novi avion

Novim avionom, kojim bi moglo letjeti do osam putnika i troje članova posade, kako je kazao, ne bi morao da "plaća gorivo širom svijeta"
11 komentar(a)
Džesi Duplantis, Foto: Screenshot (YouTube)
Džesi Duplantis, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 30.05.2018. 19:23h

Televanđelista Džesi Duplantis u svom najnovijem sedmičnom obraćanju tvrdi da mu je Bog lično poručio da nabavi avion Falcon 7X.

Naravno, novac ne može prikupiti sam, pa je zatražio od svojih vjernika da prikupe 54 miliona dolara (preko 46 miliona eura) zato što "Isus danas ne bi jahao magarca".

On je pojasnio da već posjeduje avion koji je kupio 2006. godine, ali da njime, nažalost, ne može obići svijet "iz cuga", prenosi Skaj njuz.

Novim avionom, kojim bi moglo letjeti do osam putnika i troje članova posade, kako je kazao, ne bi morao da "plaća gorivo širom svijeta".

On na svom veb sajtu ohrabruje sljedbenike da ovim povodom uplate do hiljadu dolara.

"U jednom od najmoćnijih obraćanja, Bog mi je rekao - Džesi, želiš li da dođeš tamo gdje sam ja?" kazao je Duplantis. "Želim da vjeruješ u mene za Falkon 7X. Ne da ga platiš, već da vjeruješ u to".

On je otkrio da je prvi avion kupio 1994. godine, kao i još dva nakon toga, 2004. i 2006. godine.

Duplantis je opravdao svoj najnoviji zahtjev kazavši da je Isus poručio sljedbenicima da svijetom propovijedaju Jevanđelje.

Bonus video: