Britanac tjerao djevojke da se svlače kako bi uspostavile kontakt sa duhovima

Predstavljajući se kao medijum koji pomaže da se uspostavi kontakt sa preminulima, načinio "okrutnu prevaru" nad dvije žene, tjerajući ih da se pred njim svlače
80 pregleda 2 komentar(a)
Karl leng, Foto: Innerstandingisness.files.wordpress.com
Karl leng, Foto: Innerstandingisness.files.wordpress.com
Ažurirano: 23.06.2012. 13:07h

Karl Leng (49) iz Velsa u Velikoj Britaniji optužen je da je, predstavljajući se kao medijum koji pomaže da se uspostavi kontakt sa preminulim srodnicima, dvije žene na prevaru naveo da se pred njim skidaju, egzibicionistički ponašaju i samozadovoljavaju, ubjedivši ih da će im takvo ponašanje navodno pojačati duhovne moći i olakšati kontakt sa svetom duhova.

Prema pisanju britanskih tabloida, obje žene su stare između 20 i 30 godina i na seanse su dolazile odvojeno, ali njihove priče su vrlo slične.

Jedna je prvi sastanak sa Lengom zakazala kada joj je bilo 19 godina, u želji da kontaktira s pokojnim djedom. Leng ju je, kako tvrdi, ubijedio da se tokom seanse skine, jer su “i duhovi goli”, a zatim je od nje tražio da radi i “gore stvari”, između ostalog i da se samozadovoljava dok ju je on posmatrao.

"Malo sam morala da glumim kao porno zvijezda ", ispričala je za lokalni list "Vels Onlajn" ova osoba, koja je tokom tri godine redovno jednom nedeljno odlazila kod Lenga na seanse.

Pored toga što su se na seansama svlačile, Leng je od obeju žena zahtijevao i da mu šalju svoje slike bez odjeće, kao i video snimke eksplicitnog sadržaja.

Prema pisanju “Dejli telegrafa”, uspostavio je i svojevrsni sistem “nivoa”, prema kom je sve eksplicitniji seksualni egzibicionizam navodno bio nagrađivan i većim duhovnim moćima. Jedna od žena o kojima je riječ tvrdi da je Lengove zahtjeve poslušno ispunjavala da bi “stigla na 30. nivo”.

Leng je lakovjernim klijentkinjama navodno pričao i da je inkarnacija Isusa Hrista,a tek kada je jednu od njih tokom seanse počeo da prisiljava i na fizički kontakt žena je ipak posumnjala da tu nije baš sve u redu i prijavila ga je policiji.

Leng nije optužen za primjenu fizičke sile, ali optužba je njegove postupke okarakterisala kao “okrutnu prevaru” i tereti ga da je klijentkinjama “potpuno isprao mozak”.

Nakon čitanja optužnice u 12 tačaka, dosetljivi vidovnjak je izjavio da se ne oseća krivim.

Bonus video: