Utopilo se 47 imigranata u Malaviju

Žrtve brodoloma pokušavale su da ilegalno uđu u Malavi, a policija je uhapsila tri osobe iz Malavija koje su vlasnici broda
0 komentar(a)
imigranti, Foto: Rojters
imigranti, Foto: Rojters
Ažurirano: 21.06.2012. 09:31h

Najmanje 47 ljudi udavilo se u jezeru Malavi kada je potonuo prenatrpan brod koji je prevozio ilegalne imigrante iz Etiopije, saopštila je policija Malavija.

"Do sada je pronađeno 47 tijela, koja su odmah sahranjena u zajedničkim grobnicama uz pomoć malavijskih seljana, jer su bila u stanju raspada", kazao je Frans presu portparol policije Dejvi Čingvalu. U toku je potraga za eventualnim preživjelima i drugim telima, dodao je on.

Žrtve brodoloma pokušavale su da ilegalno uđu u Malavi, a policija je uhapsila tri osobe iz Malavija koje su vlasnici broda.

Čingvalu je kazao da se nesreća dogodila u ponedjeljak uveče, nedaleko od mesta Kaporo, u okrugu Karonga na severu Malavija graničnog sa Tanaznijom, ali su vlasti za nju saznale tek u četvrtak, kada su seljani spazili "tijela koja plutaju na jezeru".

"Vjerujemo da se brod prevrnuo zbog prenatrpanosti, a trojica državljana Malavija uhapšena su zbog učešća u toj operaciji sa neidentifikovanim Tanzanijcima", dodao je.

Stotine Etiopljana redovno pokušavaju da udju u Malavi preko Tanzanije, kako bi odatle stigli u ekonomski naprednu Južnu Afriku.

Bonus video: