Mubarak u komi, nije klinički mrtav

Nekoliko vojnih izvora kaže da ga održavaju "u životu" i da je još rano da se kaže da je klinički mrtav
1 komentar(a)
Hosni Mubarak suđenje, Foto: Rojters
Hosni Mubarak suđenje, Foto: Rojters
Ažurirano: 20.06.2012. 07:58h

Mubarak je priključen na respirator saopštili su medicinski i vojni izvori, demantujući izveštaje da je klinički mrtav.

"Mubarak nije klinički mrtav, on je u komi", izjavio je neimenovani medicinski izvor agenciji AFP.

Prema tom izvoru, Mubarak (84) je priključen na aparate. To je potvrdio i neimenovani član egipatskog vladajućeg vojnog savjeta.

Egipatska državna televizija je, takođe, javila da je Mubarak u komi i da nije klinički mrtav.

Međutim, nešto ranije državna agencija MENA je prenijela da je Mubarak proglašen klinički mrtvim, da mu je srce stalo i da nije odreagovao na defibrilator.

Mubaraka je u bolnici posjetila supruga Suzan, a očekuju se i zvanično saopštenje o njegovom zdravstvenom stanju.

Dva put mu stalo srce i preživio moždani udar

Svrgnuti egipatski predsjednik Hosni Mubarak, koji je prebačen vozilom hitne pomoći u vojnu bolnicu Maadi nakon srčanog udara doživljenog u zatvoru, priključen je na respirator, prenijela je egipatska državna agencija MENA.

Ovu vijest su odmah prenijele sve svjetske agencije, neke su objavile i da je Mubarak umro, a prema posljednjim vijestima Mubaraku je dva puta stalo srce, a nakon toga je doživeo moždani udar.

Nekoliko vojnih izvora kaže da ga održavaju "u životu" i da je još rano da se kaže da je klinički mrtav, ali se zna da se u ovom trenutku nalazi u komi i na respiratoru.

Mubarak je osuđen na doživotnu robiju 2. juna ove godine zbog gušenja pobune protiv njegovog režima početkom 2011. godine u kojoj je blizu 850 demonstranata izgubilo život.

Njegovo zdravstveno stanje se pogoršalo nakon izricanja presude i doživio je nervni slom kada je prebačen na intenzivnu njegu u zatvoru Tora. Od 11. juna do danas ljekari su dva puta koristili defibrilator.

Bonus video: