Egipat: Ahmed Šafik tvrdi da je pobijedio na izborima

Izborni štab islamističkog Muslimanskog bratstva proglasio je u ponedjeljak pobjedu svog kandidata Morsija, ali je tu pobjedu odmah osporio njegov protivkandidat
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2012. 16:06h

Portparol predizborne kampanje predsjedničkog kandidata Ahmeda Šafika izjavio je da je bivši premijer iz doba vladavine Hosnija Mubaraka pobijedio na izborima, negirajući tvrdnje Muslimanskog bratstva o pobjedi njihovog kandidata.

Ahmed Sarhan izjavio je na konferenciji za novinare da je na predsjednicckim izborima, održanim proteklog vikenda, Šafik osvojio 51,5 odsto glasova i da su tvrdnje o pobjedi Mohameda Morsija lažne.

"General Ahmed Šafik je sljedeći predsjednik Egipta", rekao je Sarhan, dodajući da je Šafik osvojio oko 500.000 glasova više od Morsija.

Izborni štab islamističkog Muslimanskog bratstva proglasio je u ponedjeljak pobjedu svog kandidata Morsija, ali je tu pobjedu odmah osporio njegov protivkandidat.

Šef njegovog izbornog štaba Ahmad Abdelati izjavio je novinarima da je Morsi osvojio 52,5 odsto glasova, dok je za njegovog rivala Šafika glasalo 47,5 odsto birača.

Zvanični rezultati predsjedničkih izbora biće objavljeni u četvrtak.

Bonus video: