Predsjednička kolona Roberta Mugabea gazi sve pred sobom

Jedna osoba je poginula, a 15 je povrijeđeno u Zimbabveu kada je automobil iz konvoja predsjednika države Roberta Mugabea udario u prigradski autobus, saopštila je policija a danas prenosi britanski BBC
76 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 19.06.2012. 14:44h

Ovo je treći sličan incident od početka juna - predsjednička kolona je prije dvije sedmice pokosila jednog beskućnika, ubivši ga na licu mjesta, a u kasnijoj etapi putovanja kamion iz kolone se prevrnuo, usljed čega je poginuo predsjednikov gardista.

Poslednji incident se dogodio u nedjelju, a prema riječima policijskog portparola, prigradski autobus se nije dovoljno brzo sklonio sa puta predsjedničkoj koloni.

Mugabe po pravilu putuje u pratnji desetak vozila. U koloni se pored predsjedničke limuzine nalaze motocikli i vojna vozila.

Smatra se da su kola, koja su na autoputu "Robert Mugabe", nadomak predsjednikovog rodnog grada Zvimba, udarila u prigradski autobus, bila na čelu konvoja.

Kako je rekao portparol policije, vozač autobusa nije obratio pažnju na sirene i rotaciona svijetla automobila iz policijske pratnje, što je dovelo do čeonog sudara.

"Jedan putnik autobusa je poginuo na licu mjesta a 15 iz oba vozila je povrijeđeno", izjavio je portparol agenciji Frans pres (AFP). On je pozvao vozače da se "sklone sa puta kad čuju sirene ili vide cvena ili plava rotaciona svijetla".

Portparol policijske službe za zaštitu istaknutih ličnosti Martin Mbokočena kritikovao je, kako je rekao, "neke nepokorne elemente u društvu koji žele da izazovu nerede".

Prije dvije nedjelje, kada je predsjednik sa kolonom vozila takođe dolazio u posjetu rodnom gradu, motorista iz konvoja je zgazio i usmrtio jednog beskućnika.

U poslednjem incidentu, kada se usljed pucanja gume prevrnuo kamion iz predsjedničke kolone, poginuo je gardista i još sedam ljudi je povrijeđeno.

Galerija

Bonus video: