Šebab nudi 10 kamila za Obamu i 10 pjetlova za Klinton

"Živimo da bismo umrli i neprijatelj nas ne može zastrašiti porukama o smrti", rekao je Šongol
7 komentar(a)
Šabab, Foto: Telegraph.co.uk
Šabab, Foto: Telegraph.co.uk
Ažurirano: 09.06.2012. 12:25h

Somalijski islamistički pokret Šebab narugao se na račun nagrade koju je raspisao Vašington za njihovo hapšenje, obećavši 10 kamila svakom ko pomogne u lociranju predsjednika sjedinjenih Američkih Država Baraka Obame i 10 pjetlova i kokošaka a državnu sekretarku Hilari Klinton.

"Mogu da kažem da nas ovakve stvari nikada neće odvratiti od nastavka svetog rata protiv njih", rekao je jedan od čelnika pokreta za kojima je raspisana američka nagrada, Fuad Mohamed Halaf zvani Šongol, u poruci koju je prenijelo nekoliko internet stranica.

"Živimo da bismo umrli i neprijatelj nas ne može zastrašiti porukama o smrti", dodao je Šongol, a prenijela agencija AFP.

Šongol je dalje naveo:

"Svako ko javi mudžahedinskim borcima gdje je Obama dobiće 10 kamila, a za (američku državnu sekretarku Hilari) Klinton nudimo 10 pjetlova i deset kokošaka".

Sjedinjene Američke Države uvrstile su imena sedmorice vođa te islamističke grupe ba spisak traženih osoba i ponudile 33 miliona dolara u zamjenu za informaciju koja će omogućiti njihovo hapšenje.

Najviša nagrada, 7 miliona dolara, namijenjena je osobi čije informacije omoguće pronalazak jednog od osnivača Šebaba, Ahmeda Abdi av-Mohameda, ili Abu Zubajra, poznatijeg kao Godan.

Bonus video: