Ban Ki Mun: Svijet se nalazi na prekretnici

Ban je naglasio da će se članovi G20 sresti u ozbiljnom kontekstu - loše situacije u svjetskoj ekonomiji, još gore u eurozoni i recesije u brojnim državama
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.06.2012. 08:33h

Generalni sekretar UN-a Ban Ki Mun izjavio je da se svijet nalazi na prekretnici i da se rješenje svjetske situacije nalazi u koordiniranom radu na globalnom nivou.

Velike sile naše planete se pripremaju za učešće na samitu G20 u Los Kabosu, u Meksiku, a Ban Ki Mun smatra da "lideri ne treba samo da gledaju svoje nacionalne interese, već i zajedničku dobrobit".

Na sjednici Generalne skupštine UN, Ban je naglasio da će se članovi G20 sresti u ozbiljnom kontekstu - loše situacije u svjetskoj ekonomiji, još gore situacije eurozone i recesije u brojnim državama.

Ban Ki Mun, koji će učestvovati na samitu G20 u svojstvu predstavnika UN, smatra da se rješenje današnje svjetske situacije nalazi u koordiniranom radu na globalnom nivou.

Ban je istakao da se moraju obezbijediti radna mjesta za nezaposlene, da se mora obezbijediti socijalna zaštita za najsiromašije i najugroženije i da se mora učiniti sve što je moguće za spas naše planete, prenosi italijanska agencija Ansa.

Galerija

Bonus video: