šestoro djece

Avganistan: Osmočlana porodica stradala u bombardovanju NATO-a

Kako navodi agencija Frans pres, civili su najveća žrtva sukoba NATO-a i avganistankih snaga, s jedne, i talibana, s druge strane
4 komentar(a)
Sirija, Homs, bombardovanje, Foto: Worldbulletin.net
Sirija, Homs, bombardovanje, Foto: Worldbulletin.net
Ažurirano: 27.05.2012. 09:12h

Osam članova jedne porodice ubijeno je tokom vazdušnog napada NATO-a na provinciju Paktija na istoku Avganistana, saopštili su danas avganistanski zvaničnici.

Predstavnik vlasti provincije Paktija Rohulah Samon izjavio je da je tokom bombardovanja NATO-a ubijen jedan čovjek, njegava supruga i njihovo šestoro djece.

Predstavnici NATO-a saopštili su da je u toku istraga o incidentu koji se u provinciji Paktija dogodio kasno u subotu.

Noćni vazdušni napadi NATO-a na civilne ciljeve u Avganistanu već dugo su razlog zategnutih odnosa avganistanskih vlasti i NATO-a.

Avganistanski predsjednik Hamid Karzai je početkom maja pozvao komandanta NATO-a u Avganistanu Džona Alena i ambasadora SAD u Kabulu Rajana Krokera na "hitan sastanak", pošto je, kako je rekao, desetine civila ubijeno tokom NATO operacija u Avganistanu.

Karzai je zaprijetio Vašingtonu da će zamrznuti dogovor o strateškom partnerstvu koji su potpisali Avaganistan i SAD, ukoliko NATO ne učini više napora da se okonča ubijanje civila.

Taj sporazum u subotu je ratifikovao avganistanski parlament.

Kako navodi agencija Frans pres, civili su najveća žrtva sukoba NATO-a i avganistankih snaga, s jedne, i talibana, s druge strane.

Tokom prošle godine u tim sukobima poginulo je više od 3.000 civila.