IZMJENE MJERA ŠTENJE

Obama i Oland razgovarali o privrednom rastu

Francuski predsjednik Fransoa Oland danas je u Vašingtonu istakao značaj zajedničkih interesa sa Sjedinjenim Američkim Državama i založio se za politiku oživljavanja i privrednog rasta.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2012. 19:45h

"Veoma je važno što sam imao priliku da istaknem značaj odnosa između Francuske i SAD", istakao je novi šef francuske države prilikom susreta sa predsjednikom Barakom Obamom u Beloj kući.

Oland se u razgovoru sa predsjednikom Obamom takođe založio za politiku oživljavanja i privrednog rasta koja treba da bude pridodata mjerama štednje kako bi bio riješen problem dužničke krize.

"Privredni rast mora da ostane prioritet. Predsjednik Obama je takođe naklonjen politici privednog rasta. Obojica smo ubijeđeni da Grčka treba da ostane u zoni eura", izjavio je Oland.

Predsjednik Obama je takođe istakao značaj odnosa između SAD i Francuske uoči otvaranja samita Grupe osam (G8). "SAD shvataju značaj odnosa sa Francuskom", rekao je Obama izrazivši uvjerenje da će " na samitu G8 biti riječi o načinima za podsticanje privrednog rasta".

Osim ekonomskih pitanja dvojica predsjednika su neobavezno razgovarali i Avganistanu i Olandovoj najavi prijevremenog povlačenja francuskih trupa iz ove zemlje.

G8 okuplja najmoćnije zapadne privrede, SAD, Japan, Njemačku, Francusku, Veliku Britaniju, Italiju i Kanadu, kao i Rusku federaciju.

Preporučujemo za Vas