U ukrštenim riječima pozivao na ubistvo Čavesovog brata?

Cio slučaj pokrenuo je televizijski voditelj Migel Peres Pirela, ističući da je u ukrštenici u izdanju lista "Ultimas notisijas" od srede Segovia upotrebio riječ "ASESINEN"
0 komentar(a)
Ugo Čaves, Foto: En.rian.ru
Ugo Čaves, Foto: En.rian.ru
Ažurirano: 13.05.2012. 19:31h

Autor ukrštenice u jednim dnevnim novinama u Venecueli našao se u veoma nezgodnoj situaciji pošto je optužen da je upotrijebio riječi iza kojih se krije poziv na zavjeru za ubistvo starijeg brata predsjednika Uga Čavesa.

Agenti obavještajne službe su ovaj slučaj ozbiljno shvatili i ispitali Naptalija Segoviju, inače profesora engleskog jezika, iako optužbe ismijavaju kako protivnici, tako i pristalice Čavesove vlade.

Cio slučaj pokrenuo je televizijski voditelj Migel Peres Pirela, ističući da je u ukrštenici u izdanju lista "Ultimas notisijas" od srede Segovia upotrebio riječ "ASESINEN", što znači ubiti, zajedno sa imenom Čavesovog brata Adana.

Segovia kaže da je besmisleno i pomisliti da ukrštenica sadrži tajni kod, a optužbu je kritikovao i Nestor Fransija, pisac naklonjen Čavesovoj vladi, postavljajući pitanje koji bi to "jeftin špijunski film" razvio takvu teoriju.

Bonus video: