Sirija: Uprkos primirju, ubijeno 9 ljudi

U subotu su u sukobima poginule 22 osobe, uprkos prisustvu posmatrača koje je UN rasporedio kako bi nadzirali sprovođenje primirja koje je službeno na snazi od 12. aprila
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2012. 12:50h

Devet ljudi, među kojima sedam civila, ubijeno je u nedjelju u Siriji, mjesec dana otkako je službeno stupilo na snagu primirje koje se sistematski krši, izvijestila je NVO Sirijski opservatorijum za ljudska prava, a prenijele agencije.

"Pet civila je ubijeno, a 18 ranjeno u napadu vladinih snaga na selo Al-Tamanat Ghab, blizu Hame", objavio je Sirijski opservatorijum za ljudska prava (OSDH).

Još četvoro ljudi ubijeno je u sukobu sa snagama režima na drugim lokacijama širom Sirije.

Tokom noći topovskom vatrom napadnuta je Duma, desetak kilometara od Damaska.

U subotu su u sukobima širom Sirije poginule 22 osobe, uprkos prisustvu međunarodnih posmatrača koje je UN rasporedio kako bi nadzirali sprovođenje primirja koje je

Tokom noći topovskom vatrom napadnuta je Duma, desetak kilometara od Damaska

Po podacima UN-a, 176 nenaoružanih vojnih posmatrača bilo je u nedjelju raspoređeno širom zemlje.

Po rezoluciji Savjeta bezbjednosti UN, ukupno će se tristotinjak posmatrača rasporediti na tri mjeseca, kako je isprva određeno.

Bez obzira na prisustvo "plavih šljemova", režim nastavlja sprovoditi represiju (Ilustacija)

Po informaciji OSDH-a, više od 900 ljudi, među kojima gotovo 700 civila, poginulo je u sukobima od početka primirja, a u gotovo 14 mjeseci nasilja i sukoba život je izgubilo 12.000 ljudi, uglavnom civila.

Galerija

Bonus video: