Pravili lijek od fetusa i mrtvorođenih beba

Krijumčari su ispričali službenicima carine kako su mislili da su u pitanju bile obične tablete za jačanje imuniteta
0 komentar(a)
Pilule, Foto: Iagserver.org
Pilule, Foto: Iagserver.org
Ažurirano: 07.05.2012. 19:30h

Južnokorejski službenici zaplijenili su više hiljada kapsula u kojima je prah od mesa mrtvih beba, za koje pojedini ljudi vjeruju da mogu izliječiti razne bolesti.

Kapsule su napravljene na sjeveroistoku Kine od beba čiji su djelovi tijela isječeni na sitne komade i sušeni u pećnici, a zatim pretvorena u prah, saopštili su zvaničnici carine.

Južnokorejski službenici nisu otkrili ko i gdje pravi kapsule, strahujući od diplomatskog sukoba sa Pekingom. Kineski zvaničnici su prošle godine naložili istragu o proizvodnji kapsula od mrtvih fetusa i novorođenčadi, navodi "Gardijan".

Od avgusta prošle godine je, prema podacima carinske službe, zabilježeno 35 pokušaja da se prokrijumčari ukupno 17.450 kapsula.

Krijumčari su ispričali službenicima carine kako su mislili da su u pitanju bile obične tablete za jačanje imuniteta i da nisu obraćali pažnju na njene sastojke.

Kapsule su nošene u prtljagu ili slate poštom. Sve one su zaplijenjene, ali niko nije kažnjen jer je njihova količina bila mala i nisu bile namijenjene za prodaju, saopštili su zvaničnici.

Pilule uglavnom potiču iz sjevernoistočnih regija Kine, zloglasnih po postojanju "soba za umiranje", gdje se djeca rođena u porodicama koje već imaju dopušteni broj djece namjerno ostavljaju da umru.

Bonus video: