Romnijev gej portparol podnio ostavku nakon pitanja o njegovoj seksualnosti

Mit Romni je trpio mnogo kritika od strane konzervativaca u Amerci zbog toga što je angažovao javno deklarisanog homoseksualca
65 pregleda 0 komentar(a)
Ričard Grenel, Foto: Thedailybeast.com
Ričard Grenel, Foto: Thedailybeast.com
Ažurirano: 02.05.2012. 15:43h

Ričard Grenel, portparol za međunarodnu politiku u kampanji republikanca Mita Romnija pdnio je ostavku na to mjesto, javlja ABC.

Grenel, inače deklarisani homoseksualac podnio je ostavku kako je naveo "iz ličnih razloga".

"Razočarani smo što je Ričard odlučio da podnese ostavku zbog ličnih razloga. Željeli smo da ostane jer ima fantastične kvalifikacije za posao koji obavlja" naveo je Met Rouds, menadžer Romnijeve kampanje.

"Odlučio sam da napustim Romnijevu kampanju. Iako sam se radovao izazovu sučeljavanja sa Obamom i ukazivanju na njegove neuspjehe u međunarodnoj politici i slabim vođstvom na međunarodnoj sceni, moje mogućnosti da govorim jasno i snažno o tim temama su značajno umanjene hiper-partijskom diskusijom o ličnim stvarima, što ponekad ide uz samu kampanju." navodi se u Grenelovom saopštenju koje je prenio Vašington Post.

Spekuliše se da se Grenel odlučio na ovakav korak nakon što su aktivisti počeli da postavljaju pitanja u vezi sa njegovom seksualnom orijentacijom, a iz Romnijevog tabora su pokušali da sakriju da je on gej.

Izvor koji je navodno upoznat sa razlozima njegove ostavke navodi da Grenelova seksualnost nije držana u tajnosti, te da nije otišao zbog toga i da može opet da radi taj posao ukoiko to želi.

Mit Romni je trpio mnogo kritika od strane konzervativaca u Amerci zbog toga što je angažovao javno deklarisanog homoseksualca, što se prema njima kosilo sa njegovom kampanjom u kojoj se predstavljao ka tradicionalni porodični čovjek.

Iz Obaminog tabora su na ovu vijest reagovali rekavši da su republikanci pokazali da u 2012. godini ne mogu imati homoseksualca kao portparola.

Grenel je ranije bio dio konzervativne Bušove administracije.

Bonus video: