Kabul: U napadu automobila bombe šest mrtvih

Odgovornost za napad su odmah preuzeli talibani koji su rekli da se radilo o samoubilačkom napadu na čijoj meti je bio strani vojni kompleks
0 komentar(a)
Kabul, eksplozija, Foto: Reuters
Kabul, eksplozija, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2012. 06:48h

U eksploziji automobila bombe u Kabulu danas je poginulo najmanje šestoro ljudi, saopštili su zvaničnici, nekoliko sati poslije odlaska američkog predsjednika Baraka Obame iz avganistanske prijestonice poslije nenajavljene posjete tokom koje je potpisao sporazum o strateškom partnerstvu.

Šef policije u Kabulu Adžub Salangi je izjavio da su poginuli jedan tjelohranitelj i pet prolaznika, navodi Rojters.

On je rekao da je bomba ekplodirala na putu Džalalabad, gdje se nalaze nekoliko američkih vojnih baza i objekti u kojima žive stranci.

Prema njegovim riječima, na meti napada je bio jedan kompleks ovih objekata poznat pod nazivom "Zeleno selo".

Odgovornost za napad su odmah preuzeli talibani koji su rekli da se radilo o samoubilačkom napadu na čijoj meti je bio strani vojni kompleks

U međuvremenu, portparol misije NATO-a u Avganistanu DŽimi Kamimgs objavio je da su sukobi u kompleksu završeni i da su avganistanske snage bezbjednosti ubile sve napadače, prenosi AFP.

Odgovornost za napad su odmah preuzeli talibani koji su rekli da se radilo o samoubilačkom napadu na čijoj meti je bio strani vojni kompleks.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid je kazao da je napad izveden u znak protesta zbog Obamine posete i potpisivanja strateškog sporazuma sa vladom avganistanskog predsjednika Hamida Karzaija.

Napad i Obamina posjeta dogodili su se tačno godinu dana nakon što su američke specijalne snage u susjednom Pakistanu ubile vodju terorističke mreže Al Kaida Osamu bin Ladena, koji je bio "mozak" terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001.

Bonus video: