Sirija: U dvije eksplozije više od 20 ubijenih

Aktivisti u Damasku su izvijestili da su čuli više eksplozija kao i puščanu vatru, prenio je Rojters
0 komentar(a)
Sirija, Foto: Rojters
Sirija, Foto: Rojters
Ažurirano: 30.04.2012. 09:37h

U dvije eksplozije na sjeveru Sirije, u blizini zgrada snaga bezbjednosti, poginulo je najmanje 20 lica uglavnom pripadnika službi bezbjednosti."Bombe su eksplodirale nedaleko od štaba vazduholovnih snaga i službe bezbjednosti u gradu Idlib, na sjeveru Sirije", prenosi Rojters izjavu Ramija Abdelrahmana, šefa Sirijske opservatorije za ljudska prava čije je sjedište u Londonu.Napadi naoružanih pobunjenika na snage režima su posljednjih dana učestali. Sirijska državna televizija je prošle noći javila da su ekstremisti ispalili više raketa na zgradu Centralne banke u Damasku i napali jednu policijsku patrolu u prijestonici, ranivši četiri policajca.

U napadu, kako se ističe, "naoružane terorističke grupe" na Centralnu banku nanijeta je manja materijalna šteta, a snage bezbjednosti su u potjeri za napadačima na policijsku patrolu, navodi se u televizijskom izvještaju.Aktivisti u Damasku su izvijestili da su čuli više eksplozija kao i puščanu vatru, prenio je Rojters.

Nasilje u Siriji ne jenjava, iako je prije više od dvije nedjelje stupio na snagu mirovni plan Kofija Anana, izalanika za Siriju UN i Arapske lige. Ali, sudeći prema svakodnevnim izvještajima sukobi se nastavljaju. Samo tokom jučerašnjeg dana širom zemlje poginule su 32 osobe.

Bonus video: