Bil Klinton: Obama zaslužuje da bude ponovo izabran

Obama i Klinton su u Meklinu, predgrađu Vašingtona, prisustvovali donatorskoj večeri čiji je bio sakupljanje sredstava za kampanju
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.04.2012. 09:22h

Bivši američki predsjednik Bil Klinton sinoć je na gala večeri bogatih donatora Demokratske stranke pružio podršku aktuelnom šefu države Baraku Obami, ocijenivši da je "zaslužio da bude ponovo izabran".Obama i Klinton su u Meklinu, predgrađu Vašingtona, prisustvovali donatorskoj večeri čiji je bio sakupljanje sredstava za kampanju za predsjedničke izbore 6. novembra.Barak Obama će pokušati da na tim izborima osvoji još jedan mandat.

Bil Klinton koji je u Bijeloj kući bio od 1993. do 2001. jedini je demokrata koji je od Drugog svjetskog rata uspio da osvoji dva mandata."Barak Obama zaslužuje da bude ponovo izabran za predsjednika SAD", rekao je Klinton, uputivši istovremeno kritike na račun republikanskog rivala Mita Romnija.

"To je ludo. (Obama) ima za protivnika nekog ko hoće da radi sve što su (republikanci) radili ranije, pa još i više, što će opet imati iste posljedice, odnosno još gore", rekao je Klinton, aludirajući na dva mandata Džordža Buša koja su se okončala ekonomskom krizom.Tokom serije donatorskih susreta u Meklinu na kojima je učestvovalo oko 500 ljudi, Obama je uspio da sakupi oko dva miliona dolara za svoju predizbornu kampanju.

Galerija

Bonus video: