Saudijska Arabija prihvatila Bin Ladenovu porodicu

Supruge Bin Ladena, dvije Saudijke i jedna Jemenka, stigle su u Saudijsku Arabiju sa svojih 10 djece
0 komentar(a)
Osama porodica, Foto: Telegraph.co.uk
Osama porodica, Foto: Telegraph.co.uk
Ažurirano: 28.04.2012. 09:52h

Saudijska Arabija odobrila je ulazak u zemlju za tri udovice i djecu Osame bin Ladena na osnovu humanitarnih razloga, piše arapski dnevnik "Aškar al-Avsat".

Pozivajući se na neimenovanog saudijskog zvaničnika, dnevnik navodi da su vlasti u Rijadu uvjerene da supruge i djeca bivšeg vođe Al Kaide "nisu učestvovale u operacijama ove ekstremističke grupe", prenijela je agencija Frans pres.

Supruge Bin Ladena, dvije Saudijke i jedna Jemenka, stigle su u Saudijsku Arabiju sa svojih 10 djece u petak, pošto su deportovane iz Pakistana.

Bin Ladenova porodica je bila u pritvoru u Pakistanu od njegovog ubistva u ovoj zemlji u akciji američkih specijalaca 2. maja prošle godine, a njeno proterivanje, predviđeno ranije ovog mjeseca, odlagano je dok nije utanačen dogovor sa Saudijskom Arabijom.

Osama bin Laden, bogataš iz Saudijske Arabije, godinama je bio najtraženiji terorista na svijetu, poslije napada na Svjetski trgovinski centar u Njujorku i zgradu Pentagona u Vašingtonu 11. septembra 2001. godine, kada je poginulo skoro 3.000 ljudi.

Bonus video: