ZAPADNO OD GAZE

Odgovor na uništenje snajperskog gnijezda: Izraelski avioni napali luku i tunel Hamasa

Novinski portal povezan s Hamasom je objavio da je šest raketa pogodilo postrojenje koje pripada toj islamskoj ekstremističkoj oganizaciji u Džabaliji na sjeveru
0 komentar(a)
Izrael, avion, Foto: Beta/ Ariel Schalit
Izrael, avion, Foto: Beta/ Ariel Schalit
Ažurirano: 23.05.2018. 07:35h

Izraelski borbeni avioni gađali su rano jutros luku zapadno od palestinskog grada Gaze i tunel koji koristi Hamas, saopštila je vojska.

To je bio odgovor na raniji prelazak preko granice grupe Palestinaca koja je uništila izraelsko snajpersko gnijezdo, prenose izraelski mediji.

Palestinci su rekli da su čuli eksplozije u centralnom i sjevernom dijelu pojasa.

Novinski portal povezan s Hamasom je objavio da je šest raketa pogodilo postrojenje koje pripada toj islamskoj ekstremističkoj oganizaciji u Džabaliji na sjeveru.

Palestinci su takođe rekli da je meta napda bila mala luka i da su uništena najmanje dva ribarska čamca, kao i da je izbio požar.

Navodno su ispaljene tri rakete na luku. Izvještaja o mogućim žrtvama nije bilo.

Prethodio je tenkovski artiljerijski napad na osmatračnicu Hamasa, kao odgovor na prekogranični upad toko kojeg su Palestinci podmetnuli požar u šatoru koji koriste izraelski snajperisti.

Izrael smatra Hamas koji vlada pojasom Gaze odgovornim za svo nasilje koje potiče sa te teritorije na obali Sredozemnog mora.

Preporučujemo za Vas