Amerikanka za smrt muža u Avganistanu saznala preko Fejsbuka

Doživjela sam potpuni nervni slom, nije trebalo tako da mi saopšti informaciju, navodi Erijel
77 pregleda 0 komentar(a)
Avganistan, Foto: Beta/AP
Avganistan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.04.2012. 19:41h

Supruga jednog od američkih vojnika stacioniranih u Avganistanu, saznala je preko Fejsbuka da joj je muž poginuo, umjesto da su je o tome obavestile vojne vlasti, piše Hafington Post.

Narednik Kristofer Braun iz Ohaja, poginuo je 3. aprila u Avganistanu, kada su njegov tim napali talibani, nedjelju dana pošto je došao u četvrtu misiju u toj zemlji.

Njegova supruga Erijel Tejlor Braun kaže da je svega nekoliko sati prije toga preko Skajpa razgovarala sa njim, da bi poslije nekog vremena dobila poruku na Fejsbuku od žene koja je bila u istoj četi sa Kristoferom, da je odmah pozove telefonom.

Bila sam kod kuće sa svoje dvoje djece, kada mi je preko telefona rekla da je moj muž poginuo.

Doživjela sam potpuni nervni slom, nije trebalo tako da mi saopšti informaciju, navodi Erijel, koja je u 11 nedjelji trudnoće.

Kako navodi Hafington Post, standardna vojna procedura je da se porodica nastradalog vojnika lično obavijesti o tome, putem vojnog izaslanika koji dođe direktno u dom i saopšti tužnu vijest.

Vojni zvaničnici u Fort Karson u Koloradu, gdje je Braun bio stacioniran, kažu da će biti sprovedena istraga protiv tri vojna lica, koja se sumnjiče da su učestvovala u saopštavanju informacije.

Ako se optužbe pokažu kao tačne, biće izvedeni pred vojni sud, dodaje ovaj američki veb portal.

Bonus video: