EU uvodi nove sankcije režimu u Siriji - sankcije vladajućoj porodici

EU na "vrlo simboličan" način želi da utiče na život porodice Asad, dok se štampa nedavno okomila na sklonost luksuzu supruge Bašara al-Asada, Asme
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2012. 10:01h

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije protiv sirijskog režima, kojima će se zabraniti izvoz luksuzne robe u tu zemlju i ograničiti izvoz sve robe i materijala koji mogu da posluže represiji prema opozicionim aktivistima, saopštio je jedan neimenovani evropski diplomatski izvor.

"Te sankcije protiv Sirije sprovešće se u djelo", istakao je isti izvor. "One pokrivaju luksuzne proizvode i materijal koji bi služio represiji".

Odluka o sankcijama pripremljena je na sastanku ambasadora 27-orice prije zasjedanja evropskih ministara vanjskih poslova u Luksemburgu.

Evropljani moraju još da odrede područje tačne primjene mjere vezane uz luksuzne proizvode.

EU na "vrlo simboličan" način želi da utiče na život porodice Asad dok se štampa nedavno okomila na sklonost luksuzu supruge sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, Asme, priznao je neimenovani evropski diplomata.

"Porodici Asad, ali i njihovom klanu i pripadnicima režima treba staviti do znanja da događaji u Siriji imaju posljedice i po njihov lični život", istakao je on, priznavši kako bi taj tip mjera mogao lako biti zaobiđen i da ima prvenstveno simbolični karakter".

Galerija

Bonus video: