Pakistan: Sumnja se da je avion bio star

"Uzrok će biti istražen, bilo da se radi o neispravnoj letjelici, gromu, lošem vremenu ili bilo kom drugom faktoru koji je izazvao gubitak dragocjenih života"
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2012. 07:33h

U Pakistanu je pokrenuta istraga o drugoj velikoj avionskoj nesreći u toj zemlji za manje od dvije godine, u kojoj je poginulo svih 127 putnika i članova posade, a direktoru kompanije koja je vlasnik aviona zabranjeno je da napušta zemlju.

Tragedija u Pakistanu: Nema preživjelih u padu aviona >>>

Putnički avion kompanije "Bodža er" srušio se i zapalio juče kada je po olujnom vremenu pokušao da sleti na glavni aerodrom u Islamabadu.

U avionu "boing" 737 nalazio se 121 putnik, uključujući 11 djece i šest članova posade.

Ova mala pakistanska avio-kompanija, koja je u martu ponovo počela da leti poslije pauze od 11 godina, saopštila je da su uzrok nesreće bili loši vremenski uslovi, navodi AP.

Pakistanski ministar unutrašnjih poslova Rehman Malik izjavio je danas na mjestu nesreće da je direktoru "Bodža era" Faruku Bodži zabranjeno da napušta Pakistan.

Malik je rekao da postoji sumnja da je avion bio star, zbog čega je naložena temeljna istraga o tome.

"Uzrok će biti istražen, bilo da se radi o neispravnoj letjelici, gromu, lošem vremenu ili bilo kom drugom faktoru koji je izazvao gubitak dragocjenih života", kazao je ministar.

Galerija

Bonus video: