Iran: Masa nezadovoljnih građana zaustavila automobil s Ahmadinedžadom

"Gladan sam, gladan sam!“, vikao je jedan starac, penjući se na prednji dio predsjedničkog automobila
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2012. 16:00h

Nekoliko desetina nezadovoljnih građana zaustavila je na jugu Irana povorku u kojoj se nalazio i službeni automobil predsednika Mahmuda Ahmadinedžada, prenosi britanski "Telegraph".

"Gladan sam, gladan sam!“, vikao je jedan starac, penjući se na prednji dio predsjedničkog automobila.

Ovaj primer građanske neposlušnosti jedan je od rijetkih dokaza sve većeg nezadovoljstva iranskog naroda koji se suočava s problemom rastućeg siromaštva i gladi

Dok je njega udaljavalo obezbjeđenje, priliku je iskoristila mlada žena koja se popela na haubu i počela žustro razgovarati s predsjednikom, koji je svo vrijeme stajao u svom automobilu, vireći kroz šiber.

Ovaj primer građanske neposlušnosti jedan je od vrlo rijetkih dokaza sve većeg nezadovoljstva iranskog naroda koji se suočava s problemom rastućeg siromaštva i gladi.

Ahmadinedžad je bilo kakav otpor svom režimu nemilosrdno skršio svojom kontroverznom pobjedom na izborima 2009. godine, a tekući mandat predsjednika Irana mu je ujedno i posljednji.

Do sada je na vidjelo izašlo vrlo malo fotografskih i video dokaza otvorenih demonstracija nezadovoljstva režimom u Teheranu.

Galerija

Bonus video: